Onze startersservice

Als u na ons startersgesprek besluit om ondernemer te worden en met ons in zee gaat, hebben we goed nieuws: binnen enkele werkdagen kunt u officieel van start gaan! 

  • We melden uw onderneming aan bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO), het officiële register van de Belgische ondernemingen.
  • We zoeken de juiste NACE-codes op voor uw activiteiten en vragen uw btw-nummer aan. Deze codes moeten kloppen, u mag niet zomaar andere activiteiten doen. Een wijziging achteraf is mogelijk maar niet gratis. Vandaar dat we liever van in het begin uw activiteiten zorgvuldig en voldoende ruim invullen.
  • We zorgen voor uw sociale zekerheid en schrijven u in bij het sociaal verzekeringsfonds. De sociale bijdragen die u elk kwartaal betaalt, zijn voor uw pensioen, de eventuele gezinsbijslag, een uitkering bij arbeidsongeschiktheid e.d.  
  • We vragen eventuele vergunningen aan die voor uw activiteit vereist zijn. 

Voor een eenmanszaak duurt dit gewoonlijk 2 à 3 werkdagen. Voor een vennootschap is nog een afspraak bij de notaris nodig, maar ook dat is meestal binnen een week te regelen.

Is alles rond, bent u voortaan zaakvoerder van uw onderneming - proficiat met de boreling! U kan nu facturen opstellen en uw klanten kunnen u betalen voor uw diensten of producten. U bezorgt ons uw facturen en wij doen de rest. Lees hier hoe dat praktisch in z'n werk gaat. 


Afspraak voor startersservice